Wij gebruiken cookies. accepteer

do 23.11.2023

LUCID LUCIA FT. JOSEPH BOWIE AND KIM CLARKE (DEFUNKT)

Antwerpse band inviteert jazz- en funklegendes

Lucid Lucia - in een niet zo ver verleden nog gekend onder de noemer BRZZVLL, en met leden van onder andere STUFF. in de rangen - bouwt een geestverruimend feest waarin vrijheid en ritme centraal staan. De muzikanten combineren vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en verschuivende drumbeats. Dat resulteert in een opzwepende en vrolijke viering van jazz, funk en groove.

Saxofonist Vincent Brijs van Lucid Lucia trok meermaals op tour met de avant-garde jazz en funkgroep Defunkt. Nu nodigt hij Joseph Bowie en Kim Clarke uit om enkele concerten te spelen in België. De Amerikaanse jazztrombonist Joseph Bowie was de leider van dat legendarische Defunkt. Daarnaast werkte hij samen met onder andere Oliver Lake en Dr. John en deelde hij het podium met Cecil Taylor, Tyrone Davis en James Chance. Kim Clarke begon in 1981 aan wat een 40-jarige tournee zou worden met Defunkt. Het leverde haar de titel van meest funky bassiste in New York op. Ze wordt dan ook in één adem genoemd met iconen zoals Bootsy Collins.

Joseph Bowie: trombone
Kim Clarke: bas
James Williams: drums
Dries Laheye: tweede bas
Andrew Claes: sax en EWI
Jan Willems: toetsen
Dries Verhulst: gitaar
Vincent Brijs: saxen

foto Lucid Lucia © Monday Agbonzee

 

Lucid Lucia (BE)

Lucid Lucia bouwt een geestverruimend feest waarin vrijheid en ritme centraal staan. Vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en verschuivende drumbeats verenigen zich, resulterend in een opzwepende en vrolijke viering van jazz, funk en groove. De muzikanten zi…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

donderdag 23.11.2023
20:00 deuren
20:30 Lucid Lucia ft. Joseph Bowie and Kim Clarke

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo