Wij gebruiken cookies. accepteer

za 16.04.2022
i.s.m. Mayway Records

i.s.m. Mayway Records

Dit concert is een samenwerking met Mayway Records.

Mayway Records

Coronabarometer: code geel

Coronabarometer: code geel

Vanaf 7 maart 2022 geldt in België code geel van de Coronabarometer. Dit wil zeggen dat je géén CST en mondmasker meer nodig hebt om concerten en andere evenementen te bezoeken. Er is geen beperking van capaciteit meer. We blijven de luchtkwaliteit bewaken en zorgen voor voldoende ventilatie.

De meest recente corona-info vind je op www.n9.be/corona.

MWND festival curated by Meskerem Mees

TSAR B (strings), WOLKER, VITO, ROSA BUTSI

Na een verplichte pauze in 2020 is Meewind, het tweejaarlijkse indoor festival van muziekclub N9, terug. Het programma van MWND festival is samengesteld door singer-songwriter en wereldster in spe Meskerem Mees. Zij was in 2020 Artist in Residence bij N9. Meskerem Mees nodigt vier getalenteerde liedjesmakers uit eigen land uit naar de loods aan de Nijverheidskaai in Eeklo. Ze zal de avond ook aan elkaar praten.

TSAR B (strings)
Hoewel Tsar B vooral bekend staat om haar futuristische, donkere R&B is ze sinds kinds af verknocht aan haar viool. Waar dit instrument veelvuldig (al dan niet vervormd) doorsijpelt in haar producties, neemt het in deze nieuwe show volledig de overhand. Samen met Trui Amerlinck op cello brengt ze een aantal nummers uit het Tsar B repertoire, maar dan in een ander jasje. Ballads als ‘Unpaintable’, maar even goed uitgeklede versies van ‘Escalate’ en ‘Flesh & Bones’ passeren de revue. Daarnaast brengt het duo ook herwerkingen van David Lang, Arvo Pärt en andere verrassingen.

foto Tsar B (strings) © Illias Teirlinck

WOLKER
Wolker is het project van Gert-Jan Loobuyck uit Gent. Het begon ooit als zijn one-man-bedroom-project, maar sinds de komst van drumster Femke Decoene is Wolker een échte groep met een eigen sound en gezicht. Wolker werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Denk aan artiesten als Johann Johansson, Olafur Arnalds, Son Lux, Alt-J, Thom Yorke of Local Natives. Het resultaat klinkt hoekig, melodieus, catchy én vernuftig tegelijk. Wolker werd in 2020 tweede in Humo’s Rock Rally.

VITO
Vito is het singer-songwriter project rond Gentenaar Vito Dhaenens. Muziek werd Vito als kind met de paplepel ingegeven door vader Dirk, frontman van Derek and The Dirt. De grootste liefde die hij mee kreeg, is de liefde voor het repertoire van Bob Dylan en JJ Cale. Die twee invloeden zijn duidelijk hoorbaar op z’n eerste plaat ‘The Restless Kind’ die in de lente van 2022 verschijnt op On The Level. Voor de opnames werkte Vito samen met een compleet nieuwe band die hij samenstelde op basis van hun gemeenschappelijk buikgevoel: ‘niet teveel nadenken, gewoon spelen’.

foto Vito © Lucinde Wahlen

ROSA BUTSI
Singer-songwriter Rosa Butsi - in 2019 als Roos Denayer laureaat van Sound Track Vlaams-Brabant - erfde haar muzikale genen van haar Hongaarse oma, wiens naam ook perfect fungeert als alter ego. Haar debuut-EP ‘Circle One’ is uit sinds september 2020. Daarop laat Rosa Butsi zich per nummer door verschillende muzikanten uit haar vriendenkring inspireren en begeleiden. In mei 2021 lanceerde ze een concertfilm. Daarin brengt ze, samen met Trui Amerlinck (bas) en Jordi Geuens (drums), liveversies van nieuwe nummers die binnenkort verschijnen op een tweede EP.

foto Rosa Butsi © Babeth Albert

 

Tsar B (BE)

Hoewel Tsar B vooral bekend staat om haar futuristische, donkere R&B is ze sinds kinds af verknocht aan haar viool. Waar dit instrument veelvuldig (al dan niet vervormd) doorsijpelt in haar producties, neemt het in deze nieuwe show volledig de overhand. Zij aan zij met muzikant Trui Amerlinck (R…

Lees meer

Rosa Butsi (BE)

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Sound Track winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect fungeert als alter ego. “Circle One", de debuut EP van Rosa Butsi, kwam uit in september 2020. Een uniek muzikaal proj…

Lees meer

Wolker (BE)

WOLKER is het project van Gert-Jan Loobuyck uit Gent. Gert-Jan, een autodidact, maakt muziek op een atypische manier. Hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Hij laaft zich daarbij aan artiesten als Johann Johansson, Olafu…

Lees meer

Vito (BE)

Vito is het singer-songwriter project van Gentenaar Vito Dhaenens, die sinds het begin van de Corona-epidemie met enkele vrienden is gaan samenwonen in z'n ouderlijk huis in Hansbeke. Dit huis hebben ze samen omgevormd tot een oase aan rust waarin hun dagdagelijkse leven bestaat uit tuinieren, h…

Lees meer

VVK: €17
ADK: €20
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 16.04.2022
19:30 deuren
20:00 Rosa Butsi
21:00 Vito
22:00 Wolker
23:00 Tsar B (strings)


Pop-uptheater CC De Herbakker
Nijverheidskaai 7
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo