Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 24.11.2023
Landrovers

Landrovers

LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

Muziekclub N9 en De Spot slaan twee jaar lang de handen in elkaar om samen en grensoverschrijdend acht concertavonden op poten te zetten. Zowel Nederlandse als Belgische bands, jong bloed en gevestigd muzikaal talent worden tijdelijk weggeroofd uit hun land van oorsprong, om er vervolgens over de landsgrens voor de leeuwen te worden gegooid!

“Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.”

SOPHIE STRAAT + MARIA ISKARIOT

Smartlappen met punkattitude

LANDROVERS @ N9

De Nederlandse protestzangeres Sophie Straat groeide eind jaren ‘90 op in de Pijp in Amsterdam. Ze schrijft, samen met haar compagnon en partner Wieger, over maatschappelijke en sociale misstanden zoals gentrificatie, feminisme en politiegeweld. Ze mocht al aantreden op onder andere Best Kept Secret, Lowlands, Pukkelpop en Boomtown en deelde het podium met Andre Hazes (jr.), The Opposites en Goldband.

In maart 2023 releasete Sophie Straat haar debuutalbum ‘Smartlap Is Niet Dood’, waarop de traditionele smartlap wordt aangevuld met modernere popmuziek. Op de plaat staan onder andere de hit ‘Tweede Kamer’ - een nummer dat ze maakte samen met Goldband - en ‘Papa’ - een song over het tragische lot van Sanda Dia. Met het album bewijst ze dat ze de onbetwiste koningin is van een nieuwe generatie protestzangers.

Maria Iskariot opent de avond. Zij is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. De band brengt halfvolwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Over het anders willen, maar niet weten hoe - en uiteindelijk beseffen dat ook wijzelf welwillende klootzakken zijn. Maria Iskariots eerste EP ‘EN/EN’ verschijnt dit najaar via Burning Fik, het label van Faberyayo (De Jeugd Van Tegenwoordig) en Abel (Hang Youth).

Dit concert maakt deel uit van LANDROVERS en vindt plaats in muziekclub N9 in Eeklo (België).

LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

foto Sophie Straat © Sophie Schwartz

Sophie Straat (NL)

De Nederlandse protestzangeres Sophie Straat (echte naam Sophie Schwartz) groeide eind jaren 90 op in de Pijp in Amsterdam en schrijft, samen met haar compagnon en partner Wieger, over maatschappelijke en sociale misstanden zoals gentrificatie, feminisme en politiegeweld. Sophie Straat maakt…

Lees meer

Artist in Residence 2024: Maria Iskariot (BE)

Maria Iskariot is in 2024 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Hete Helena (zang, gitaar), Lovely Loeke (gitaar), Amazing Amanda (bas) en Sexy Sybe (drums) brengen half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hun nummers g…

Lees meer

VVK: €16
ADK: €19
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 24.11.2023
20:00 deuren
20:30 Maria Iskariot
21:15 Sophie Straat

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo