Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 17.10.2008

Wild Ox Moan/David Olney & Sergio Webb (BE/US)

singer-songwriters package

Oorspronkelijk was ene Tommy Womack aangekondigd voor deze avond, maar hij laat het afweten. Niet getreurd echter, want met Wild Ox Moan, in het dagelijkse leven Fred Verhaegen, vonden we een waardige vervanger. Fred kennen we al lang en het is zijn derde keer dat hij op ons podium staat. Een eerste keer was dat met Mambo Chillum in 1998 (zie historiek-pagina). Hij kwam terug met Durango in 2004. En nu 10 aar na zijn eerste passage, zien we hem verschijnen als Wild Ox Moan (naar een song van Taj Mahal? Zou best kunnen). Dit is ook de titel van zijn eerste solo-cd op het Radical Duke-label, waarop enkel eigen nummmers staan. Het is een sobere, maar zeer genietbare plaat geworden, waarop Fred laat horen dat hij volgroeid is als bluesman en mag solliciteren voor een soundtrack bij Wim Wenders. kopen die handel, ook al omdat een extra Radical Duke compilatie bij zit (met o.a. Dez Mona en DAAU).

Wie David Olney de laatste jaren aan het werk zag kent ook Sergio Webb, want hij is zijn vaste begeleider. Maar hij kan het ook alleen, getuige hiervan zijn cd Long Green Hour uit 2005. Of hij bij ons ook solo optreedt is nog onduidelijk. 40 jaar in het vak, goed voor 21 albums, gecoverd door o.a. Emmylou Harris, Steve Earle, Johnny Cash en Linda Ronstadt.

Ladies & gentlemen: here’s David Olney!! Zestig is hij ondertussen, maar still going strong en te rubriceren tussen de allergrootsten. Dat deed ook Townes Van Zandt toen men hem vroeg wie zijn favoriete songwriters waren: Mozart, Lightnin’ Hopkins, Bob Dylan en ... David Olney! Hij haalde nooit een supersterstatus en had zijn ietwat stoffig ambtenarenimago niet mee, maar dat zal hem worst wezen. Hij doet zijn ding zoals hij het zelf wil en hij doet het nu ook bij ons. Breng een speld mee en laat ze vallen. Deze maand verscheen in het internet freezine MazzMusicaS een uitgebreid interview met Olney naar aanleiding van zijn tournee door Nederland en België (waarvan de Belgische poot bestaat uit één N9-concert).

Sergio Webb (US)

Sergio Webb has been an underrated journeyman musician for hire for years. He has toured the UK accompanying Pinto Bennett, David Olney, Gail Davies and many others and works tirelessly from his Nashville base on call to those singers who possess musical integrity—in short the guy’s something of…

Lees meer

David Olney (US)

Master craftsman, acclaimed singer/songwriter and globe-trotting performer David Olney has released more than 20 albums over four decades, including six live recordings. His music has been prominently featured in ABC-TV’s Nashville and his stellar songs have been recorded by Emmylou Harris, Lind…

Lees meer

VVK: €10

vrijdag 17.10.2008
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo