Wij gebruiken cookies. accepteer

Wie is Guy? De plaat leverde de antwoorden. Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid.

Product van de goot werd een rapper met carrière. ZG is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft hij de stap van de back- naar de frontstage gezet. Hij heeft de spots op de kieren in de maatschappij gericht: armoede, partnergeweld en verslaving kregen de first person treatment. Iemand heeft welgemikte punchlines tot in z’n cel in Sint-Gillis voelen kloppen.

Geen lichte kost, maar de feiten spreken voor zich. Zo goed als elk record ging eraan: eerste goud voor een Nederlandstalig hiphopplaat, eerste Nederlandstalige hiphop number one in de charts. ZG heeft in de nasleep van ‘Wie Is Guy?’ alle festivals platgespeeld: Couleur Café, Werchter, Down The Rabbit Hole, Dour en Lowlands. Hij verkocht zalen uit in België en Nederland. Ondertussen kreeg hij vijf keer de AB vol, werd hij vijf keer genomineerd voor de RBEA 2019, waarvan hij er vier won (Beste album, Beste song, beste live en artiest van het jaar. Hij ontving vijfsterrenrecensies in de kranten en stond aan de basis van vijf platen in minder dan vijf jaar.

‘BRUTAAL’ toont aan dat ZG nog maar aan het warmlopen is. Waar hij in ‘Wie is Guy?’ nog terugblikte op gisteren en droomde van morgen, hoor je in Brutaal iemand die zijn toekomst nu kan omarmen. En iemand die duidelijk gebleven is wie hij voordien al was.

Zwangere Guy (BE)

Wie is Guy? De plaat leverde de antwoorden. Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid. Product van de goot werd een rapper met carrière. ZG is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft’m de stap van de back- …

Lees meer

UITVERKOCHT

VVK: €25
ADK: €28
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 17.04.2020
20:00 deuren
20:30 start


N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo