Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 30.09.2020

Jazzclass: Een kwarteeuw jazz

3 lessen, op woensdag o.l.v. Frederik Goossens

WIE Frederik Goossens is docent jazzgeschiedenis en methodiek aan het conservatorium van Gent. Hij geeft avondcursussen muziekgeschiedenis en verzorgt geregeld inleidingen op concerten. Daarnaast schrijft Frederik over jazz. Je kan hem her en der als DJ aan het werk zien, in de weer met zijn collectie platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.

WAT In deze lessenreeks ontdekken we hoe de jazz van gedaante veranderde de afgelopen kwarteeuw. ‘Jazz is hot’ en niet alleen in België. Met zijn vele mengvormen wordt het weliswaar steeds moeilijker om het genre te definiëren. In welke mate is dit het gevolg van wat er de afgelopen 25 jaar gebeurde? En is dit oneindige zoeken niet per definitie eigen aan het genre? Van de acid jazz die de jaren ’80 en ’90 typeert tot Jef Neve en Melanie de Biasio – namen die de Belgische jazz een ongekende bekendheid bezorgen. Samen met Frederik nemen we in drie lessen de beste albums, muzikanten, stijlen en mengvormen van de afgelopen 25 jaar onder de loep.

DEZE CURSUS IS #CORONAPROOF
- Houd te allen tijde minstens 1,5 meter afstand van andere deelnemers en de lesgever.
- Geef geen hand, kus of knuffel.
- Blijf thuis als je ziek bent en contacteer uw huisarts.

- Ontsmet je handen bij het toekomen en het vertrekken. Er is ontsmettende handgel voorzien aan de ingang.
- Was regelmatig je handen, zeker voor en na toiletbezoek en de pauze.
- Gebruik enkel een papieren zakdoekje en gooi het weg in een afgesloten vuilnisbak of hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
- Breng zeker je mondmasker mee. Het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer je toekomt en je verplaatst in het gebouw. Je mag je mondmasker enkel afnemen wanneer je op je stoel zit.
- Het is niet toegestaan om instrumenten of materialen uit te wisselen of door te geven.
- Dranken worden besteld en bediend op je zitplaats. Je kan een drankje bestellen voor aanvang van de cursus of tijdens de pauze. Na afloop van de cursus is dit niet meer mogelijk.
- Betaal je drankjes zo veel mogelijk elektronisch en contactloos.

- We houden alle namen en telefoonnummers van deelnemers aan cursussen bij. Indien nodig kunnen deze dienen voor contact tracing.
- Vertoon je symptomen van het virus, zoals hoesten, niezen of een verhoogde temperatuur? Blijf dan zeker thuis en contacteer je huisarts. Ben je kort voor het optreden van deze symptomen nog in N9 geweest? Laat ons dit zeker weten. Zo kunnen we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

€50 voor 3 lessen

woensdag 30.09.2020
woensdagen 30/9, 7/10, 14/10

19:45 deuren
20:00 start
22:00 einde

N9 fabriek
Molenstraat 31
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo