Wij gebruiken cookies. accepteer

Sukilove (BE)

Pascal Deweze richtte Sukilove op in 2001, nadat hij zijn sporen had verdiend met de rockgroep Metal Molly en het countryblues duo Chitlin’ Fooks, dat hij vormde samen met Bettie Serveert-zangeres Carol van Dijk. Sukilove bestond naast Pascal Deweze (zang, gitaar, toetsen) uit Helder Deploige (gitaar), Antoon Offeciers (toetsen), Pieter Van Buyten (basgitaar) en Stoffel Verlackt (drums). De band bracht vijf albums en verscheidene ep’s uit en hield in 2013 op te bestaan.

Het titelloze debuutalbum Sukilove verscheen in 2003 en werd zeer lovend ontvangen. Zo schreef OOR: ‘Dertien prachtliedjes tussen pop country en folk gezongen vanaf de rand van het bed. Denk aan Alex Chilton, Will Oldham en zelfs de Beatles. Deweze flikt het keer op keer.’ Het internationale PopMatters vergeleek Deweze vanwege zijn talent voor mooie melodieën met Paul McCartney. 

Desgevraagd noemde Deweze zelf Sukiloves debuutplaat bescheiden ‘het album van een jongen die in de grote stad komt wonen met een akoestische gitaar onder de arm, en die een eindexamen song-writing heeft afgelegd. Ik wilde iets tijdloos maken.’