Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 11.08.2024
gratis

gratis

Dit evenement is gratis.

HERBAKKERSFESTIVAL 2024 - DAG 3

met Raymond van het Groenewoud, Kids With Buns, Iskander Moon en Lightspeed

Ben jij klaar om een formidabel weekend vol geweldige muziek te beleven? Het Herbakkersfestival in Eeklo is dé plek waar de beste bands en muzikanten samenkomen. Het feest begint vanaf vrijdagavond op de vertrouwde festivalsite aan de Blokhutten en gaat door tot en met zondag.

Verwacht je aan een weekend vol gratis optredens van gerenommeerde namen én opkomend talent uit de (Belgische) muziekscene. Mis dit spektakel niet en duik mee in het feestgedruis op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024!

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
Niemand minder dan Raymond van het Groenewoud sluit op zondag 11 augustus Herbakkersfestival 2024 af! De Belgische godfather van de Nederlandstalige rock-‘n-roll staat al meer dan 50 jaar op de planken. Hij heeft ontelbare hits op zijn naam staan.

‘Meisjes’ uit 1977 is nog steeds een van de populairste Vlaamse rocknummers. Daarnaast behoren songs als ‘Vlaanderen boven’, ‘Je veux de l’amour’, ‘Chachacha’, ‘Brussels by Night’, ‘Liefde voor muziek’ en ‘Twee Meisjes’ tot het collectieve geheugen.

Begin 2018 won Raymond van het Groenewoud de Lifetime Achievement Award op de MIA’s. Volgens de organisatoren heeft Raymond van het Nederlands een rocktaal gemaakt en is elk optreden van hem er een om in te kaderen. Zijn songs beschouwt de jury als cultureel erfgoed. De award was echter géén signaal voor Raymond om het rustiger aan te doen, integendeel. In oktober van vorig jaar verscheen zijn zeventiende studioalbum ‘Egoïst’.

Raymond was meer dan vijftien jaar de vaste afsluiter van de Gentse Feesten, met legendarische optredens op het Walter De Buckplein die tot in de vroege uurtjes bleven doorgaan. Eeklo, zet je schrap!

KIDS WITH BUNS
Het is intussen al vijf jaar geleden sinds Marie Van Uytvanck en Amber Piddington voor het eerst samen op een podium stonden, tijdens de voorronde van Sound Track 2019 in muziekclub N9. Wat aanvankelijk een noodoplossing was – Amber verving last minute een zieke gitarist - viel zo goed mee dat de twee besloten voortaan een band te vormen.

Kids With Buns maakt weemoedige bedroompopliedjes over wat op hun hart ligt. Eerste singles ‘1712’ en ‘Bad Grades’ vielen in de smaak, in augustus 2020 schopten ze het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally en in januari 2021 wonnen ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Niet veel later klom ‘Bad Grades’ tot de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel.

Debuutalbum ‘Out of Place’ is uit sinds oktober 2023. Het is een openhartige coming-of-ageplaat. Samen met bassist en toestenist Stijn Konings en drummer Dajo Vlaeminckx werkten ze hun sound verder uit, geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Ben Howard en Girl in Red. Het album staat vol intieme indierock, gedreven door de melodieuze gitaren van Amber en de unieke diepe stem van Marie. Dat resulteert in sad bangers om op te dansen tijdens een mental breakdown in de badkamer.

ISKANDER MOON
De 23-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten. Zo ging hij als jong broekie op tour met het koorensemble Collegium Vocale en schreef hij polyfone composities voor mannenkoor Dionysos Now! Ook buiten de klassieke wereld was hij actief in het tuxedorock-trio HYPER! en de fusion band Shikata Ga Nai. Daarnaast werkte hij als producer, sessie-muzikant en songwriter voor onder andere Mooneye, The Starlings, Ibe en Camille.

Tegelijkertijd timmerde hij onder zijn alter ego Iskander Moon in alle stilte aan de weg als solo-artiest. Daarvoor trok hij voor langere periodes naar plekken als New York, Berlijn, Boston en Firenze om er zich onder te dompelen in de lokale scene. Hij maakte er indruk met zijn warme tenorstem, én schreef en passant een berg fonkelende folkpop songs.

Iskander Moon brengt simpele, integere popsongs met pakkende teksten. Denk Bon Iver, James Bay en Tom Odell. Single ‘Saturday Silence’ kreeg airplay op Studio Brussel, MNM en Radio 2, en verzamelde intussen al bijna 700.000 plays op Spotify. Het nummer was de voorloper van debuut-EP ‘Are You Lost Here’ die uit is sinds april.

LIGHTSPEED
LIGHTSPEED is een jonge band uit Sint-Niklaas. Met een grote voorliefde voor atmosferisch gitaargeweld en treffend lyricisme brengt het viertal een onstuimige dosis indierock. Dat de band hiervoor inspiratie haalt bij een waaier van befaamde britpopiconen – zei daar iemand Arctic Monkeys? - en dichterlijke grootheden is het ontkennen niet waard.

Ondanks hun prille bestaan passeerden de winnaars van het Waaslandse muziekconcours Lawijtstrijd én kersverse Sound Track-laureaten al langs talloze podia, waaronder de Lokerse Feesten en drie keer de Vooruit. In november releaset LIGHTSPEED een eerste EP.

Verwacht je tijdens de passage van Lightspeed op Herbakkersfestival aan een melodieuze escapade van aanstekelijke refreinen, bombastische indiegitaren en een live-energie die tot op het bot gaat!

www.herbakkersfestival.be

foto Raymond van het Groenewoud © Johan Jacobs
foto Kids With Buns © Isaac Ponseele
foto Iskander Moon © Luc Gommers

Raymond van het Groenewoud (BE)

1950 Ouders zijn geboren en getogen Amsterdammers. Om aan de legerdienst en de politionele acties in Indië te ontsnappen, vlucht vader, de muzikant Nico Gomez, in 1947 naar Brussel. Eerst wonen ze in de Hoogstraat, later verhuizen ze naar Schaarbeek. Daar is Raymond geboren op 14 februari 1950…

Lees meer

Iskander Moon (BE)

De 23-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten. Als jong broekie mocht Iskander mee op tour dwars door Europa met het koorensemble Collegium Vocale (onder leiding van Philippe Herreweghe), schreef polyfone compositie…

Lees meer

Lightspeed (BE)

Dit is LIGHTSPEED. Met een grote voorliefde voor atmosferisch gitaargeweld en treffend lyricisme brengt dit viertal een onstuimige dosis indierock. Dat de band hiervoor inspiratie haalt bij een waaier van befaamde britpopiconen en dichterlijke grootheden is het ontkennen niet waard. Ondanks hun …

Lees meer

Kids With Buns (BE)

Het is intussen al vier jaar geleden sinds Marie Van Uytvanck en Amber Piddington voor het eerst samen op een podium stonden, tijdens de voorrondes van Sound Track in 2019. Wat aanvankelijk een noodoplossing was (de gitarist met wie Marie aan de wedstrijd zou deelnemen, had ziek afgebeld) viel z…

Lees meer

GRATIS

zondag 11.08.2024
17:00 LIGHTSPEED
18:15 ISKANDER MOON
19:30 KIDS WITH BUNS
21:00 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
22:45 DJ TBA

Festivalsite Blokhutten
Sportlaan 25
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo