Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 24.04.2009

Wrong 'Em Boyo / Skatchou Bottos (BE)

2 x ska/mestizo

WRONG 'EM BOYO ontstond in het najaar 2001 als experimentele Brugse klezmerpunk-band. Tot 2004 was de band vooral actief als Marching-band, maar door nieuwe impulsen vestigden ze zich als podiumband en mixten hun klezmerpunk met reggae, ska, surf en dub. Dit onder het motto 'Activist music for Activist people'.
Doorheen de jaren vestigden de leden zich in Gent en werd de sound aangedikt met raggamuffin raps van saimn-i, zo kreeg hun sound een nieuwe Urban-inslag.
Anno 2009 komt wrong 'em boyo voor de dag met een mix van hun oudere up-tempo werk en nieuwe composities die veel invloeden hebben van Funk, Afro-beat dubstep en jungle..  Ook werd de sound onlangs aangevuld door de integratie van turntables...
U zag ze misschien reeds op Mano Mundo, duimen voor Doel, Magdalenazaal, ...

De Skatchou Bottos zijn in het najaar van 2004 ontstaan als een ska-coverband. De daaropvolgende jaren kwamen er samen met nieuwe groepsleden, ook eigen nummers bij. Sinds 2008 bestaat hun set nog uitsluitend uit eigen nummers. Skatchou Bottos brengen swingende wereldmuziek met duidelijke ska, reggae, surf en balkan invloeden. Doordat er ook in verschillende talen wordt gezongen is de gezonde chaos nooit veraf. Maar je moet het zien om het te geloven.

VVK: €6

vrijdag 24.04.2009
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo