Wij gebruiken cookies. accepteer

za 27.01.2024
Week van de Belgische muziek

Week van de Belgische muziek

De schoonste week van ’t jaar is er weer! Tijdens de Week van de Belgische muziek, van maandag 22 t.e.m. zondag 28 januari 2024, staat liefde voor muziek van hier opnieuw centraal in héél het land.

Op radio en tv, van platenlabels, concertzalen en managementbureaus tot scholen, bibliotheken, culturele centra en zelfs bakkerijen en slagerijen – tijdens de Week van de Belgische muziek vind je muziek van eigen bodem overal.

Week van de Belgische muziek

DIJF SANDERS + SCHNTZL

Nieuw album: ‘Supra’ + Nieuw album: 'Holiday'

Belgische double bill tijdens de Week van de Belgische muziek

De Belgische producer en geluidskunstenaar Dijf Sanders blijft verwonderd over de buitenwereld en gaat steeds op zoek naar inspiratie buiten zijn comfortzone. Na geprezen albums gebaseerd op field trips naar Indonesië (‘Java’, 2017) en Nepal (‘Puja’, 2020) werd hij dit keer uitgedaagd door de traditionele gezangen uit Georgië. Met open ogen en oren reisde hij in 2022 naar het Euraziatische land in de zuidelijke Kaukasus en dook hij diep in de Georgische muzikale tradities.

De field recordings en indrukken van deze reis vormen de blauwdruk van zijn nieuw album ‘Supra’. De plaat biedt negen uiteenlopende elektronische experimenten die variëren van spaced-out folk, etherische trance, ambient met gevoel voor drama en sublieme elektronica die nauw aanleunt bij de energie van 90's IDM. ‘Supra’ verschijnt op 10 november via Unday. In afwachting kan je al luisteren naar singles ‘Water of Chailuri’ en ‘Mingrelian Song’.

Schntzl is een Belgisch duo dat hypervisuele muziek creëert. Die muziek klinkt provocerend, maar is tegelijkertijd zachtaardig. Het is popmuziek uit een parallel universum, waarbij gevestigde normen er moeten aan geloven. Drummer Casper Van De Velde en toetsenman Hendrik Lasure zijn niet vies van een beetje kitsch en gaan aan de slag met percussie, samplers, keys, drums, elektronica en percussion robots - wat dat laatste ook moge wezen.

Het resultaat van hun knutselwerk hoor je op derde album ‘Holiday’, dat in juni 2023 verschenen is via Cortizona records. “Met ‘Holiday’ levert schntzl zijn derde en beste plaat af”, aldus De Standaard.

foto Dijf Sanders © Francis Vanhee
foto schntzl © Ramy Moharam Fouad

SCHNTZL (BE)

Schntzl is a Belgian duo that creates hyper visual music, provocative but kind. Their music can be heard as pop music of a parallel universe, a teardown of established values but with a taste for kitsch. Accompanied by their percussion, samplers, keyboards and drums they function as a fail-safe …

Lees meer

Dijf Sanders (BE)

Bezwerende gezangen, field recordings en eigenzinnige interpretaties van volksliederen uit Georgië De Belgische producer en geluidskunstenaar Dijf Sanders kondigt een nieuw album 'SUPRA' aan. Zijn tweede album op het Unday Records label is een diep-emotionele elektronische reis door een univ…

Lees meer

VVK: €16
ADK: €19
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

zaterdag 27.01.2024
20:00 deuren
20:30 schntzl
21:30 Dijf Sanders

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo