Wij gebruiken cookies. accepteer

za 19.02.2022
Coronabarometer: code geel

Coronabarometer: code geel

Vanaf 7 maart 2022 geldt in België code geel van de Coronabarometer. Dit wil zeggen dat je géén CST en mondmasker meer nodig hebt om concerten en andere evenementen te bezoeken. Er is geen beperking van capaciteit meer. We blijven de luchtkwaliteit bewaken en zorgen voor voldoende ventilatie.

De meest recente corona-info vind je op www.n9.be/corona.

Meskerem Mees + Porcelain id

debuutalbum ‘Julius’

NIEUWE DATUM

NIEUWE DATUM! Dit concert werd verplaatst wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden op de hoogte gehouden via mail.

“Meskerem Mees enchants from the moment she opens her mouth” - Consequence of Sound

Zelfs het toonaangevende Consequence of Sound weet: zodra Meskerem Mees - in 2020 nog Artist in Residence bij muziekclub N9 - begint te zingen, gebeurt er iets magisch. Met enkel stem, akoestische gitaar en cello laat ze een song openbloeien tot een onweerstaanbare folkpopparel.

Met debuutsingle ‘Joe’ gooide ze meteen hoge ogen in binnen- en buitenland, opvolgers ‘Seasons Shift’ en ‘Astronaut’ bevestigden haar status van toptalent. Een status die haar al op mooie plekken in Europa bracht, met stops in Berlijn, Parijs en – als kers op de taart – het prestigieuze Montreux Jazz Festival aan het meer van Genève.

En nu is er ‘Julius’, een debuutalbum om bijzonder trots op te zijn. De melodieën en refreinen van de 13 songs haken zich onvermijdelijk vast in je hoofd, en met trefzekere woorden - nu eens to-the-point, dan weer poëtisch - trekt Meskerem je in het verhaal van elke song. Songs die, als ze een halve eeuw geleden geschreven waren, net zo goed uit de pen van pakweg Bob Dylan of Joni Mitchell hadden kunnen rollen.

Een klasbak als Koen Gisen weet perfect wat hij daarmee moet doen: niet te veel. Less is more. Zijn spaarzame en immer superbe productie richt de spotlights precies daar waar het moet: op de ontwapenende teksten van Meskerem en het virtuoze muzikale samenspel met celliste Febe Lazou.

De optelsom maakt van ‘Julius’ niet minder dan een instant klassieker. Een die alles in huis heeft om te doen waar een illustere naamgenoot eeuwen geleden bijna in slaagde: heel Europa veroveren. En wie weet de wereld.

Support is Porcelain id. De Rwandese Hubert Tuyishime is laureaat van Sound Track 2021 en geldt dus als een van onze grote muzikale beloftes. De jury roemde Porcelain id omwille van krachtige teksten, een sterke stem en een unieke performance. Porcelain id beweegt zich tussen poëtische en idiosyncratische vocals met invloeden uit klassieke pop en lo-fi. De nummers leggen rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek.
 

foto Meskerem Mees © Kaat Pype
foto Porcelain id © Adel Setta

 

Artist in Residence 2020: Meskerem Mees (BE)

Meskerem Mees is in 2020 Artist in Residence* bij muziekclub N9. De jonge singer-songwriter is een van de drie Oost-Vlaamse laureaten van Sound Track. Volgens de Jury klinkt ze al heel volwassen voor haar leeftijd (20 jaar!) en schrijft ze songs met diepgaande teksten. Bovendien neemt ze het pub…

Lees meer

Porcelain id (BE)

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (22) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

zaterdag 19.02.2022
20:00 deuren
20:30 Porcelain id
21:30 Meskerem Mees


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo