Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 30.09.2022

The Antler King + Ian Clement Duo

Release concert: ‘Dances’

The Antler King is de band waarmee Maarten Flamand en Esther Lybeert nu al ruim een decennium lang muziek maken. Het is een mooi huwelijk, en niet enkel in de muziek. Met ‘Dances’ zijn ze aan hun vierde full album toe. Negen jaar na het titelloze debuut en vier jaar na ‘Ten For A Bird’ presenteren ze een album waar het experiment niet geschuwd wordt en waar ze de ruimte nemen om hun persoonlijke muzikale muzes te eren.

Esther en Maarten namen de compromisloze, eerlijke plaat op in volle coronatijd in hun home studio. Het is een album waarop Afrikaanse ritmes de hand reiken naar het werk van Mount Kimbie en Coco Rosie met hier en daar een flard psychedelische Link Wray, een aai over de bol van Connan Mockasin en een blik op een wereld waar het Belgische Madou een rondje spart met Prince. En ook Bob en Colorado, de ezel en de haan van buren, lenen hun stem uit.

Na wat harde rockjaren als frontman van Wallace Vanborn maakt Ian Clement in zijn soloproject tijd voor tederheid. Hij creëert er ruimte waar licht en donker tot de verbeelding spreken. Met een diepe, intieme stem deelt hij zijn ziel. Op zijn debuutalbum ‘Drawing Draggers’ (Unday 2013) neemt hij het publiek mee op een stormachtig folkrock avontuur. In het daaropvolgende ‘See Me In Synchronicity’ (Cobraside Records 2020) verhaalt hij zijn intense beleving van de realiteit. Ideaal voor fans van Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe.

foto The Antler King © Carmen De Vos
foto Ian Clement © Anton Coene

The Antler King (BE)

Met ‘Dances’ leidt The Antler King je stapje voor stapje door een bijzonder muzikaal universum Hoe gaan muzikanten om met tijden waarin aan hun diepste kern geraakt wordt en ze niet meer erkend worden in hun creatieve vakmanschap? De ene schrijft vlammende epistels naar de media, de andere h…

Lees meer

Ian Clement (BE)

Herverbinden met consensusrealiteit. Zo beschrijft Ian Clement zijn nieuwste zoektocht. Na wat harde rockjaren als frontman van Wallace Vanborn maakt hij in zijn soloproject tijd voor tederheid. Hij creëert er ruimte waar licht en donker tot de verbeelding spreken. Met een diepe, intieme stem de…

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 30.09.2022
20:00 deuren
20:30 Ian Clement duo
21:30 The Antler King

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo